News

Haltia Lake Lodge valittiin Vuoden vastuulliseksi toimijaksi

Finnish Travel Gala palkitsi matkailualan ansioituneita toimijoita 3.11.2023

Matkailugaalassa juhlittiin alan ansioituneita ja suosittuja toimijoita ja kohteita

Haltia Lake Lodge nappasi voiton todella kovassa seurassa Finnish Travel Galassa ’Vuoden vastuullinen toimija’ -kategoriassa perjantaina 3.11.2023 Tapahtumakeskus Koskenrannassa. Saavutuksen arvoa entisestään nostaa se, että tässä kategoriassa äänestää saivat vain matkailualan ammattilaiset! Haluamme kiittää lämpimästi tästä tunnustuksesta henkilökuntaamme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Lämmin kiitos kaikille meitä äänestäneille ja onnea kaikille muille voittajille ja ehdolla olleille!

******************************************************************************************

Matkailuala kokoontui perjantaina 3.11. palkitsemaan suuren yleisön ja matkailuammattilaisten valitsemia matkailuyrityksiä, -toimijoita ja kohteita. Viidettä kertaa järjestettävä Finnish Travel Gala kokosi yhteen lähes 400 kotimaista ja kansainvälistä matkailuammattilaista, jotka iloitsivat niin kotimaisen kuin kansainvälisen matkustuksen positiivisesta vireestä.

Juhlailta huipentui yhdentoista eri palkintokategorian voittajien julkistamiseen. Palkintokategorioiden voittajat määräytyivät NPS-suosittelumittarin (Net promoter score) perusteella, eli pohjautuen suuren yleisön ja matkailuammattilaisten antamiin vastauksiin ’Kuinka todennäköisesti suosittelisit ehdokasta ystävällesi tai kollegallesi?’ Voittaja kussakin kategoriassa oli korkeimman tuloksen saanut ehdokas. Kaksi palkintokategorioista oli suunnattu ainoastaan matkailualan ammattilaisille. Äänestäjiä heinä-elokuussa toteutetussa kyselyssä oli reilusti yli 17 000. Tapahtumakeskus Koskenrannassa, Helsingissä, juhlitun matkailugaalan järjestelyistä vastasi Suomen matkailualan liiton (SMAL) palveluyhtiö Smalser Oy.

Finnish Travel Galan tavoitteena on tuoda esiin matkailutoimialan merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa niin työllistäjänä ja talouden buustaajana kuin elämysten tuottajana ja työkseen matkustavien arjen helpottajana. Pandemiasta rajusti kärsinyt toimiala on kirimässä takaisin kriisivuosia edeltäneelle myynnin tasolle. Arvio matkailukysynnän kokonaisarvosta vuonna 2023 on 15,8 miljardia euroa, kun se vuonna 2019 oli 16,3 miljardia euroa. Arvio alan työllisistä eri puolilla Suomea on vuonna 2023 noin 152 000 ihmistä eli lähes saman verran kuin ennen pandemiaa.

Finnish Travel Galan vuoden 2023 palkintokategoriat ja niissä voittaneet tahot olivat seuraavat:

Vuoden matkatoimisto / matkanjärjestäjä – Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab

Vuoden ryhmä-/kiertomatkanjärjestäjä – Matkatoimisto Aventura Oy

Vuoden kuljetusyhtiö – Finnair Oyj

Vuoden majoitusliike –Herrankukkaro

International Travel Destination of the Year –Greece

Vuoden kotimainen vierailukohde / nähtävyys – Kolin kansallispuisto

Vuoden matkailuinnovaatio – Chappe

Vuoden matkailuvaikuttaja – Henna Mikkilä – Sooloiluja-blogi

Vuoden markkinointikampanja – Nuku yö ulkona – Suomen latu

Vuoden bisnespartneri – Amadeus Finland Oy (matkailualan ammattilaisten valitsema voittaja)

Vuoden vastuullinen toimija – ハルティア レイク ロッジ(matkailualan ammattilaisten valitsema voittaja)

Kuvassa Haltia Lake Lodgen myynti- ja markkinointipäällikkö Sirpa Ylönen ja toimitusjohtaja Teemu Tuomarla

The summer 2024 activities are now available for booking from June 6th to August 26th. Book here >